Terug

Spider Farmer SF Dimbare Quantum LED Groei lamp Review

Spider Farmer SF Dimbare Quantum LED Groei lamp Review

Quantumborden zijn een ware rage.

Het begon met HLG, maar nu zijn verschillende budgetmerken begonnen met het aanbieden van quantumborden met Samsung-chips en Meanwell-stuurprogramma's.

Een van de beste is Spider Farmer en hun SF-serie. Ze geven u in feite wat HLG u geeft, maar tegen een fractie van de kosten. Natuurlijk zijn ze een Chinees merk (HLG is een Amerikaans merk, maar hun lampen worden ook in China gemaakt), dus er is altijd een nadeel.

Maar wat offert u precies op als u voor de Spider Farmer Quantum Board LED-groeilampen gaat in plaats van de HLG of andere duurdere merken. Zijn de kostenbesparingen het waard? Lees de rest van deze recensie om erachter te komen. Laten we eerst eens kijken naar elke lamp in de Spider Farmer SF-serie, voordat we dieper ingaan op de basis SF 1000-armatuur.

 

Spider Farmer Vergelijkingstabel

Model

SF1000

SF2000

SF4000

Grootte

Gewicht:1.26 kg

Afmeting: 30x26.7x5.8 cm

Gewicht:3.07 kg

Afmeting: 64.8x26.7x5.8 cm

Gewicht:5.22 kg

Afmeting: 64.3x53.6x5.8 cm

Wattage

Werkelijk: 100W

Vergelijkbaar: 200W HID

Werkelijk: 200W

Vergelijkbaar: 400W HID

Werkelijk: 400W

Vergelijkbaar: 800W HID

Oppervlakte Bereik

61x61 cm

61x122 cm

152x152 cm

PAR "Bloei"

450 umol/m²/s
@ 45.7 cm

840 umol/m²/s
@ 45.7 cm

1320 umol/m²/s
@ 45.7 cm

 

Spider Farmer SF 1000 Review

Deze recensie richt zich op de 100 watt Spider Farmer-armatuur.
maar alles wat hier wordt geschreven, geldt ook voor de SF 2000 en SF 4000, afgezien van de individuele specificaties. Bovenstaande tabel toont de verschillen in specificaties. In feite is de SF2000 eigenlijk twee van de SF1000-lampen gecombineerd en de SF4000 in feite 4.

 

Kenmerken

  • Verbruikt 100 watt - bespaar ongeveer 50% op uw elektriciteitsrekening
  • Komt overeen met een HID-lamp van 200 watt - maar kost minder en makkelijk om te bedienen
  • Ideaal spectrum voor planten - 3000K en 5000K wit licht, plus 660 nm rood en 760 nm IR; het perfecte licht voor alle groeistadia, met pieken op rood en blauw en veel licht in elke andere kleur, plus dieprood en IR
  • Hoge efficiënt - geweldige output bij een laag stroomverbruik (2,7 μmol / J)
  • 61x61cm Oppervlakte dekking - de dekking voor groei is 91.4x91.4 cm
  • Samsung LM301B diodes - dezelfde diodes die worden gebruikt in veel duurdere HLG-armaturen
  • Meanwell Driver - de industriestandaard; het is dimbaar en kan uit de unit worden verwijderd en buiten uw kweektent worden geplaatst om de warmte laag te houden
  • 50.000 uur levensduur - 4-5 jaar zonder lampwisselingen
  • 3 jaar garantie - en 30 dagen geld-terug-garantie; ze hebben servicecentra in de Verenigde Staten, Canada, het VK en Duitsland

 

Voordelen

De vier sterkste punten van de Spider Farmer Quantum Board-serie zijn de hoogwaardige componenten (Samsung-chips en Meanwll-drivers), het kleurenspectrum, de gelijkmatige dekking en de hoge output per verbruikte watt, en de lage kosten.

 

Kwaliteitscomponenten

Net als de veel duurdere armaturen van Horticulture Lighting Group, gebruiken de Spider Farmer-armaturen dimbare Meanwell-drivers van hoge kwaliteit en Samsung LM301B-chips.

 

Terwijl HLG degene is die hun Samsung-diode-uitgeruste panelen quantumborden noemt, de term wordt door consumenten nu gebruikt voor elk licht met Samsung-diodes op een plat paneel. Als zodanig kan worden gezegd dat de SF-serie armaturen LED-panelen met quantumborden gebruikt.

De combinatie van top-bin diodes en de beste driver op de markt betekent een veel hogere efficiëntie dan lampen die componenten van mindere kwaliteit gebruiken. Alles bij elkaar behaalt dit licht een output van 2,7 μmol / J, wat het een van de meest efficiënte lampen op de markt maakt.

 

Bekijk de PPFD-voetafdruk hieronder in het gedeelte over dekking en output om te zien hoeveel licht de SF 1000 genereert bij een stroomverbruik van slechts 100 watt. Een ander voordeel van de combinatie Samsung en Meanwell is een zeer lage warmteafgifte. Het is zo laag dat het armatuur passief wordt gekoeld. Het heeft geen fans. Dit betekent echter niet dat het licht geen warmte genereert.

De Spider Farmer heeft geen interne ventilatoren nodig om te koelen, maar zoals bij elk licht, creëert het wel warmte en door het gebrek aan ventilatoren, kan het armatuur wel een stuk warmer worden dan vergelijkbare LED lampen met ingebouwde ventilatoren.

Daarom is het aan te raden om een externe ventilator in je kweekruimte te gebruiken om de lucht rond het armatuur te laten circuleren. Dit geldt vooral voor de twee grotere modellen. Naast de hoogwaardige componenten heeft Spider Farmer een aantal leuke details toegevoegd die je niet zult vinden in HLG-lampen. Ze gebruiken waterdichte lijm op de diodes om vulkanisatie en corrosie te voorkomen. Ze hebben ook beschermhoezen toegevoegd over de blootliggende draden, die schokken of andere ongelukken helpen voorkomen.

 

Spectrum

Laten we beginnen met het spectrum. Jarenlang hoorden we dat paars LED-licht het beste is, maar dat bleek niet waar te zijn. Tegenwoordig beseffen steeds meer consumenten dat wit licht met een volledig spectrum beter is dan alleen rood en blauw licht. Daarom biedt de Spider Farmer een licht spectrum van wit licht met extra rood en blauw en extra diep rode en IR LEDs.

Met de toenemende vraag naar witte LED's, zijn meer fabrikanten begonnen deze te maken. Ze komen in twee vormen: armaturen die COB-LED's gebruiken en armaturen die een groot aantal kleinere diodes gebruiken. De Spider Farmer-lampen gebruiken geen COB's. Ze gebruiken veel kleinere diodes. Hierdoor lijken ze erg op de quantumbord-LED's van HLG en de Electric Sky-armaturen van de Green Sunshine Company. Maar Spider Farmer-lampen kosten veel minder. De enige lampen in dezelfde prijsklasse met een vergelijkbaar spectrum zijn de Mars Hydro TS en SP kweeklampen. Er zijn echter enkele verschillen in het spectrum. En natuurlijk in de componenten.

 

Spider Farmer SF-armaturen hebben een mix van 3000K en 5000K witte diodes, met extra 660 nm dieprood en 760 nm IR-diodes. De meeste HLG-lampen hebben alleen wit licht en hun nieuwere RSpec-armaturen voegen 660 nm dieprood toe.

 

De Electric Sky-lampen zijn voorzien van wit licht met dieprood en IR. De Mars SP- en TS-lampen variëren. Sommige hebben dieprood naast wit, terwijl andere hetzelfde plus IR en UV hebben.

 

Dus wat is het beste?

Bent u opzoek naar een hoogwaardige lamp die een hobbykweker alles kan bieden voor weinig kosten?Kijk dan vooral naar Mars Hydro of Spider Farmer. Ze lijken overal erg op elkaar. Het belangrijkste verschil is dat Mars Hydro Epistar-chips gebruikt, terwijl Spider Farmer Samsung-chips van hogere kwaliteit gebruikt. Mijn voorkeur zal vooral naar de Spider Farmer gaan, vanwege de Samsung-diodes van hoge kwaliteit. Dus, wat is het voordeel van het geheel witte plus dieprode en IR-spectrum? De witte diodes geven je licht in elke golflengte, de 3000K diodes zorgen voor meer rood licht en de 5000K voor meer blauwachtig licht. Het dieprode en IR-licht is vooral handig tijdens de bloei, waar het de bloeitijd versnelt en ook de opbrengst zou verhogen.

 

Spider Farmer Quantum LED Grow Light Review: eindoordeel

De Spider Farmer SF 1000 LED Groei lamp en de grotere armaturen van 2000 en 4000 zijn geweldige toevoegingen aan de markt voor quantumborden. Ze geven je een kleurenspectrum dat lijkt op de HLG-quantumborden, maar voegen IR en diep rood licht toe.

 

T.o.v. de HLG quantumborden krijg je een hoogwaardige LED lamp, met dezelfde output en zelfs garantie, maar dan voor een vele malen lagere prijs. De armaturen van Spider Farmer zijn veel goedkoper geprijsd dan vergelijkbare HLG-lampen, waardoor ze momenteel een van de beste deals op de markt zijn.

 

Als je voor een quantumbordlamp hebt gekozen, zijn er maar een paar goede opties om te overwegen. HLG-lampen van Amerikaans merk (maar van Chinese makelij) met hun hoge prijzen, Mars Hydro TS- of SP-serie lampen met hun lagere kwaliteit Epistar-chips, of deze Spider Farmer-lampen. Zoals hierboven vermeld, zou ik voor Mars Hydro of Spider Farmer gaan en kiezen welke armaturen het beste de grootte van je kweekruimte dekt. Als al het andere gelijk is, zou ik de Samsung-chips in de SF-lampen liever hebben dan de Epistar-chips in de Mars-lampen. Afgezien daarvan lijken de lampen van beide bedrijven erg op elkaar, daarom geef ik SF-lampen een iets hogere classificatie dan de Mars TS- en SP-lampen: een 4,8 van de 5.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    LEDs Grow Indoor 9 / 10 - 934 Reviews @ Webwinkelkeur
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »