Terug

De 10 meest gemaakte fouten in het kweken met LED

De 10 meest gemaakte fouten in het kweken met LED

Voorkom de meest gemaakte fouten met het kweken met LED kweeklampen. Wij hebben het voor u op een rijtje gezet.

De 10 meest gemaakte fouten voorkomen bij het gebruik van LED kweeklampen

Voor mensen die regelmatig binnen kweek producten gebruiken, is het erg verleidelijk om planten thuis te kweken. De voordelen van het binnen kweken met LED kweeklampen zijn vrij duidelijk: De kosten zijn drastisch lager en je kweekt gecontroleerd (je weet wat je kweekt).

 

Veel mensen over de hele wereld kweken thuis hun eigen planten.Voor sommigen met ervaring is het gesneden koek, en voor de beginner is het veel leren en zelf ervaren om te zorgen dat hun planten niet verdorren of minder vrucht opbrengst hebben.

 

Deze problemen kunnen te maken hebben met het onjuist gebruiken van de verlichting. Kweeklampen zijn een geweldig hulpmiddel om het groeiproces efficiënter te maken, maar kunnen ook schadelijk zijn voor de planten als ze niet correct worden gebruikt.



 

In dit artikel geven we je de 10 meest voorkomende fouten, waar je op moet letten bij het gebruik van LED-groeilampen, zodat je super gezonde planten kunt kweken en problemen kunt voorkomen.  Deze informatie is voornamelijk relevant voor beginners.

Oververhitting van de planten

Je zult het gauw genoeg weten dat de plant teveel warmte krijgt wanneer de bladeren die het dichtst bij het licht staan bruin worden. De eerste tekens van oververhitting zien eruit als dunne contouren aan de buitenkant van de bladeren. Wanneer je dit snel opmerkt, heb je de kans om verdere schade te voorkomen. Als sommige bladeren beginnen op te krullen, kan dit ook een teken zijn dat de plant te dicht bij de kweeklamp staat. Goede ventilatie kan meestal ook helpen bij dit probleem.

 

Onvoldoende verlichting

Het is belangrijk om rekening te houden met hoeveel LED kweeklampen je aanbied in een bepaalde grootte kweekruimte. Bedenk altijd, hoeveel planten je kweekt en hoeveel LED-lampen je nodig hebt om ze goed te verlichten. Je moet je ook altijd bewust zijn van het vermogen en de helderheid van de lampen die je gebruikt. Zo zou een 200W LED-groeilamp voldoende zijn om sterke gezonde planten te krijgen. Zorg altijd voor voldoende licht, maar zoek natuurlijk ook een balans tussen voldoende verlichting en overdrijf hier niet teveel in.

 

De lamp op een onjuiste afstand van de planten

Oververhitting of onvoldoende verlichting kan het gevolg zijn van te veel of te weinig verlichting, maar ook van het te dichtbij of te ver van de planten plaatsen van de lampen. Er is geen universele regel voor het instellen van de afstand en kan vaak ook nog afhangen van de sterkte van de lamp. In de meeste gevallen wordt het aanbevolen om LED’s op 30 tot 50 cm van de planten te plaatsen.

 

Onjuiste producten gebruiken

Licht is een van de meest vitale factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kweken van planten. Omdat het zorgt voor het fotosynthese proces in de planten. Als je gewone gloeilampen gebruikt, is de kans klein dat je sterke en gezonde planten gaat kweken. Daarom wordt voor de beste resultaten aanbevolen om LED-kweeklampen met een full-spectrum te gebruiken. Ze zijn speciaal ontworpen voor het kweken van gezonde planten, doordat ze gebruik maken het exacte licht spectrum die planten nodig hebben.

 

Het verkeerde lichtspectrum selecteren

Om efficiënt planten te laten groeien hebben planten per groeifase verschillende soorten licht nodig. Met full spectrum LED-lampen is dit gemakkelijk haalbaar. Hou ook altijd rekening met de omstandigheden in je kweekruimte. Planten profiteren bijvoorbeeld het meest van licht in het blauwe spectrum wanneer ze zich in de vegetatieve groeifase bevinden. Dat betekent wanneer je meer rode licht toevoegt dat de groei van de plant belemmert wordt en dat de bloei geactiveerd wordt.

 

Het verkeerde lichtschema gebruiken

Je moet altijd oppassen dat je de kweeklampen niet 24 uur per dag laat branden, en ook niet het tegenovergestelde van maar een paar uurtjes. Vergeet ze niet aan te zetten, het klinkt misschien erg triviaal, maar het is vrij eenvoudig om het lichtschema te verknoeien en zelfs een kleine verandering kan de groei van de plant negatief beïnvloeden. De meeste planten hebben ongeveer 16 uur licht nodig tijdens de vegetatieve fase en 12 uur licht tijdens de bloeifase.

 

Vergeten om de lichten aan te passen

Veel mensen vergeten de hoogte van de lampen aan te passen naarmate de planten groter worden en daardoor verbrande bladeren krijgen. Een ander belangrijk ding is om de potten af en toe te draaien om te voorkomen dat de planten te veel naar het licht leunen.

 

De LED-lampjes niet beschermen en onderhouden

LED-kweeklampen zijn je vriend. Dus je moet er goed voor zorgen. Ze bieden tal van voordelen voor het groeiproces en een beetje onderhoud en voorbereiding kunnen u veel problemen besparen. Het wordt aanbevolen. Nu weet ik dat er tegenwoordig ook quantumboard LED lampen uitkomen met een gel achtige beschermlaag, zoals is aangebracht op de Spider Farmer SF Serie groeilampen. Een stroomstabilisator kan ervoor zorgen dat de LED chips van de LED lampjes beschermd blijven door de binnenkomende spanning gelijk te maken.

 

Te veel water!

Wanneer je gewend bent aan HID lampen die behoorlijk warm worden en infraroodlicht genereren, is veel wateren een gewoonte geworden. Maar als je LED kweeklampen gebruikt, moet je oppassen dat je niet teveel water geeft. Want LEDs geven erg weinig warmte af, waardoor de plant en de grond minder snel zullen uitdrogen. Geef dus niet teveel water!

 

Geen rekening houden met andere factoren

LED-groeilampen zijn een geweldig hulpmiddel voor het kweken van planten binnenshuis. Maar op zichzelf kunnen ze niet veel doen. Om grote en gezonde vruchten te produceren, zijn er veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden: kweekruimte temperatuur, luchtcirculatie, grond, voedingsstoffen, plantgenetica en vele andere dingen. Richt je niet alleen op een enkel onderdeel van het groeiproces, maar probeer een compleet plaatje voor jezelf te maken en alle factoren zo goed mogelijk met elkaar te verbinden. Doe je dit op de juiste manier dan ben ik ervan overtuigt dat je nog veel mooie oogsten tegemoet gaat!

Kweeklampen zijn een essentiële factor voor elke kweker. Hoewel ze over het algemeen makkelijk te gebruiken en in te stellen zijn, moet u toch rekening houden met de in deze lijst beschreven veelvoorkomende fouten

 

Happy Grow!

Ledsgrowindoor.nl

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    LEDs Grow Indoor 9 / 10 - 934 Reviews @ Webwinkelkeur
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »