Terug

Pepers kweken met LED-kweeklampen

Pepers kweken met LED-kweeklampen

Als je een fan bent van chilipepers en niet de zonnige buitenruimte hebt om er zelf een te kweken, moet je weten dat peperplanten binnen kunnen worden gekweekt. Naast hun heerlijke fruit zijn peperplanten aantrekkelijk genoeg om ook als decoratieve plant te dienen.

Chilipepers, chilis, chilipepers! In Groot-Brittannië verbouwen ze pepers, terwijl de Spanjaarden ze chilipepers noemen en in de Verenigde Staten is chili con carne een zuidwestelijk hoofdbestanddeel. Hoe je hun naam ook uitspreekt, pepers zijn heerlijk en mooi en kunnen binnenshuis onder led-kweeklampen worden gekweekt.

Pepers telen met led

Er zijn veel soorten pepers, sommige zoet, sommige pittig, sommige zo heet dat je handschoenen moet dragen om ze vast te houden. De bossige planten groeien van een halve meter tot twee meter hoog en produceren felgekleurde bloemen en fruit dat zowel sierlijk als smakelijk is. Het is geen wonder dat het kweken van pepers een favoriete hobby is voor hoveniers over de hele wereld. Helaas voor degenen onder ons in noordelijke streken, is de chili een tropische plant die van warmte en licht houdt. Het weigert te ontkiemen tot de temperatuur bijna 21°C  is en de volwassen plant lijdt en kan zelfs doodgaan als de thermometer onder 10°C daalt.

Pepers binnen kweken

Maar wanhoop niet als uw klimaat te hard lijkt voor deze delicate planten. Je kunt het hele jaar door genieten van de schoonheid en smaak van je favoriete pepers door ze binnen te kweken. Chilipepers gedijen van binnen, omdat hun favoriete temperaturen ook de voorkeur hebben van mensen.

We zullen u enkele van de beste soorten pepers voor binnenkweek laten zien, u helpen bij het navigeren door verlichtingsopties, inclusief led-kweeklampen met volledig spectrum, en bespreken de basisprincipes van de teelt van ontkieming tot oogst.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    LEDs Grow Indoor 9 / 10 - 934 Reviews @ Webwinkelkeur
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »