Terug

Alle voordelen van LED-kweeklampen

Alle voordelen van LED-kweeklampen

LED kweeklampen worden steeds populairder bij binnentelers. Hier zijn enkele van de meest populaire en cruciale voordelen van LED-groeilicht ten opzichte van andere groeilampen.

1. Verhoogde levensduur

Waarschijnlijk het grootste voordeel van LED-kweeklampen is de langere levensduur van de lampen. De lichtgevende dioden hebben een zeer hoog rendement en een laag energieverbruik, waardoor ze tot elf jaar continu branden of tweeëntwintig uur halftijds kunnen werken. In vergelijking met MH- en HPS-lampen hebben led-lampen ongeveer 85 000 uur meer levensduur. Bovendien stoppen LED-lampen niet plotseling met werken, maar nemen ze langzaam af in helderheid, wat de consument een voorsprong geeft om zich voor te bereiden op verandering. Door de modulaire opbouw van de meeste LED-panelen kan een teler de oude LED's vervangen door nieuwe en blijven kweken.

In een binnenomgeving waar constante verlichting belangrijk is, is het een groot voordeel om een ​​lange levensduur van de lampen te hebben, omdat dit zorgt voor minder kosten en onderhoud.

2. Energiebesparing

LED-lampen produceren evenveel licht als HID-lampen, maar verbruiken minder watt. Dit maakt ze de beste kweeklampen voor energiebesparing. Een test in de efficiëntie tussen de High Pressure Sodium (HPS) en LED verlichtingslampen toonde aan dat leds het energieverbruik met 40% verminderen.

 • Minder warmte, meer licht

LED-kweekverlichting geeft veel minder warmte af dan andere kweekverlichting methoden. Dit is van groot belang voor de plantenteelt, want te veel warmte kan schadelijk zijn voor de planten en hun groei en levensduur verminderen.

 • LED vereist minder energie, zeer efficiënt

De hogere efficiëntie van het licht en de lage warmte van LED-kweeklampen komt tegemoet aan de plantenbehoeften voor groei en bloei.

3. Makkelijk controleerbaar

Er is een toenemend aantal LED-groeilampen met spectrum-, dim- en planningsregeling in de producttechnologie.

 • Spectrumregeling

Spectrale besturing is de mogelijkheid dat elk spectrum van het paneel onafhankelijk wordt bestuurd. Het spectrum van traditionele kweeklampen is enkelvoudig en kan niet worden gemanipuleerd, terwijl de verschillende kleuren van LED-kweeklampen (rood, blauw en wit) nu in verschillende combinaties kunnen worden in- of uitgeschakeld, afhankelijk van het kweekstadium en de vereisten van de soorten.

 • Dimregeling

De dimregeling stelt de teler in staat om het aandeel van de golflengten die naar de planten worden gestuurd aan te passen, aangezien veel LED-groeilampen dimbaar zijn van 1% tot 100% intensiteit. Soms is volledige intensiteit niet vereist, wat betekent dat de teler opnieuw een andere combinatie van de lichten kan maken - bijvoorbeeld het blauwe licht met een bepaald percentage dimmen en het volledige percentage rood en wit gebruiken, of om alle kanalen te dimmen om een bepaalde percentage licht vermindering te creëren, afhankelijk van de groeifase van de planten.

 • Tijdsregeling

Een ander beschikbaar kenmerk van de LED's is de planning / timing van de lichten, zodat de teler het spectrum en de dimschema's kan programmeren. Dit maakt een handmatige keuze van het spectrum en de intensiteit per uur van de dag mogelijk.

4. Lagere stroomkosten

Zoals hierboven vermeld, hebben LED's minder watt nodig om dezelfde hoeveelheid licht te leveren als andere kweeklampen, wat betekent dat ze ook lagere stroomkosten zullen hebben. Volgens telers is er een reductie van 50% van de klimaatkosten doorgevoerd na overstap op led kweeklampen. Voor grotere kweekkamers is minder airconditioning nodig, en kleinere ruimtes kunnen zelfs overwegen om de airconditioning volledig te verwijderen - LED's met weinig warmte kunnen leiden tot het verkrijgen van perfecte kweektemperaturen, zelfs zonder het airconditioningsysteem.

5. Eenvoudig te installeren

LED kweeklampen zijn zeer eenvoudig te installeren, zeker in kleinere kweekruimtes. Hun ontwerp is "alles-in-één-pakket" en vereist dat het licht eenvoudig wordt aangesloten, opgehangen en dat de teler zorgt voor een luchtstroom en stabiele temperaturen. Kwekers hoeven zich geen zorgen te maken over hangende reflectoren of oververhitting van de kweekruimte.

6. Waterdicht en stofdicht

De meeste LED-groeilampen bieden het voordeel dat ze waterdicht en stofdicht zijn. De code die dat uitdrukt, wordt de Ingress-Protection-code of IP genoemd. De code IP65 staat voor het aangeven dat het product "stofdicht" is (6) en kan worden bespat of besproeid met water. Er zijn verschillende soorten waterdichte LED-lampen, sommige minder waterdicht dan andere.

7. Recyclebaar

In tegenstelling tot HPS- en MH-lampen die kwik bevatten en giftige dampen afgeven wanneer ze breken, worden LED-groeilampen beschouwd als de veiligste optie onder groeilampen. Ze zijn niet geheel metaalvrij, bevatten geen kwik en hun lichtdiodes zijn erg klein, zonder risico op breuk.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  LEDs Grow Indoor 9 / 10 - 934 Reviews @ Webwinkelkeur
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »