Terug

Hydrocultuur

Hydrocultuur

In dit verslag willen we u laten zien hoe makkelijk het is om een eigen hydrocultuur te bouwen. we laten dit zien aan de hand van een foto rapportage. 

Waarom op hydrocultuur laten groeien?

Het kweken met een hydrocultuur is het kweken op water met voedingsstoffen. Met een hydrocultuur kan u er voor zorgen dat u aan alle wensen van de plant kunt voldoen. U kan de juiste hoeveelheid voedingsstoffen aanbieden bij een specifieke pH waar de plant het beste bij groeit. Daarnaast is het een groot voordeel dat u schoon kunt werken en de plant geen water meer hoeft te geven. Het is ook een stuk makkelijker om in te spelen op de groei en bloei fase van de plant door de voedingstof concentraties aan te passen aan de bepaalde fase van de plant. Het beluchtingspompje dat we gebruiken voor deze hydrocultuur zorgt ervoor dat er meer zuurstof bij de wortels komt dit zorgt voor gezondere wortels, ook stimuleert het nutriënt opname van de wortels. U zal zien dat deze methode u een uitbundige groei en hoge opbrengst op zal leveren. Een hydrocultuur is makkelijk zelf te bouwen en daardoor erg kosten efficiënt.

Voordelen:

 • Minder Vaak water geven
 • Optimale groei plant
 • Geen verzuring of verstikking van de grond.
 • Gemakkelijker de juiste hoeveelheid water en voeding toe te dienen.
 • Langere levensduur.

Wat heeft u nodig:

☑ 10L emmer + deksel (liefst zwart)
☑ vijvermandje
☑ Beluchtingspompje(eventueel)
☑ Steenwol
☑ Hydrokorrels
☑ Stanley mesje
☑ Stift
☑ Zilverfolie
 

Stap 1:

Gebruik een emmer naar keuze

Stap 2:

Zet de bovenkant van het vijvermandje op de deksel van de emmer om hem over te trekken en teken daarna met de hand een binnenste lijn die u uitsnijdt met een stanleymes.

Stap 3:

Zorg ervoor dat het vijvermandje goed in de deksel valt.

Stap 4:

Maak een gaatje voor de beluchtingspomp (zuurstof bij de wortels van je plant zorgt voor gezonde wortels en een betere en snellere groei van uw plant)

Stap 5:

Meet hoeveel water er in de emmer gaat, dit is handig om exact te weten hoeveel voedingstoffen u moet toevoegen. Hou er rekening mee dat het water tot net aan het vijvermandje moet komen te staan.
Hydrophonic system

Stap 6:

Teken de lijn af met een stift. Zorg ervoor dat u het mandje met inhoud in de emmer heeft zitten.

Stap 7:

Schrijf op de emmer hoeveel liter water erin gaat. Dit is altijd handig voor in de toekomst, als u de emmer gaat hergebruiken.

Stap 8:

Doe een kleine zaailing in het steenwol en gebruik wat hydrokorrels als afdekking. U kunt de deksel en emmer bedekken met zilverfolie zodat u geen last krijgt van algengroei.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  LEDs Grow Indoor 9 / 10 - 934 Reviews @ Webwinkelkeur
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »